Inglasning balkong bostadsrättsförening

BRF & företag

Vi är experter på inglasning av balkonger för bostadsrättsföreningar och företag. Läs mer längre ner.

Upphandling i fyra steg – så går det till

Intresserad av göra en inglasning av balkonger i bostadsrättsföreningen? Här kan du läsa en steg för steg-genomgång om hur går till att genomföra ett inglasningsprojekt.

1. Karpia tar fram offert och har visning för BRF

 • Inledningsvis kontaktar styrelsen eller den extra tillsatta balkonggruppen oss för ett prisförslag. Underlag till prisförslaget i form av plan- och fasadritningar är nödvändigt för att komma vidare i processen. Om dessa inte finns lättillgängliga kommer vi ut till er och gör en grovmätning av balkongerna samt tar fram den mest optimala lösningen.
 • Vi vill alltid ge er ett så förmånligt pris som möjligt. För att kunna göra det behöver vi en uppskattning på antal inglasningar i bostadsrättsföreningen. Fler inglasningar ger större volymrabatt. Minsta volymen är 50 meter inglasning, vilket motsvarar ca 8 balkonger.
 • Karpia tar utifrån detta fram en offert som ni tar ställning till. Efter det följer en presentation av oss som företag och vårt smarta koncept samt visning av produkten för alla i bostadsrättsföreningen.

2. Beställning för er bostadsrättsförening med volymrabatt

 • Varje enskilt hushåll anmäler sitt intresse för inglasningen. Matematiken är enkel: ju fler det blir, ju bättre pris kan vi ge!
 • Beställning av själva inglasningen görs under vår visning eller vid ett hembesök vid ett senare tillfälle.

3. Om separata avtal & skräddarsydda inglasningar

 • Alla medlemmar som beställt en inglasning kontaktas sedermera av Karpia för kontrollmätning inom 10 dagar från gjord beställning. Varje inglasning är unik och måste kontrollmätas - även om balkongerna har samma mått på ritning.
 • Er beställning skickas till vår fabrik för vidare tillverkning.
 • Leveranstiden sker enligt överenskommelse – det vill säga vanligtvis 8 veckor från att den sista balkongen kontrollmäts.

4. Montering & fakturering

 • Leveranskontroll innan montage utförs - här ingår inglasning, plåtar, gardiner, golv osv.
 • När leveranskontrollen är klar kontaktas medlemmarna i bostadsrättsföreningen för bokning av montaget.
 • Betalning sker först efter genomfört montage. Antingen genom faktura eller räntefri avbetalning.

Inglasning av balkonger med Karpia

Representerar du en bostadsrättsförening eller ett företag så kan vi ta fram ett kostnadseffektivt förslag för hela fastigheten. Vi hjälper dig sedan att presentera förslaget för styrelse och andra medlemmar. Vi börjar med att komma till er och göra en undersökning helt kostnadsfritt.

Våra inglasningar för BRF & företag:

 • Balkong
 • Terrass
 • Uterum
 • Skjutdörrar
 • Tillbehör

Vad kostar det?

Hur mycket en inglasning kostar i en bostadsrättsförening eller för ett företag beror alltid på er fastighets speciella förutsättningar. Det är flera faktorer som påverkar – hur stor inglasningen ska vara i höjd, bredd och djup, vilken modell av inglasning ni väljer samt vilka tillval som görs, till exempel solskydd, infattning och typ av glas.

Är ni fler än en i en Brf eller företag som vill glasa in balkong eller terrass kan det vara värt att ta upp frågan med styrelsen i er bostadsrättsförening. Kan vi utföra inglasning av flera balkonger eller terasser samtidigt så blir priset naturligtvis bättre eftersom vi kan minska antalet transporter och optimera processen. Vi kommer därför först till er och undersöker era specifika villkor samt tar mått. Först därefter kan vi presentera ett förslag på inglasning för er samt ge er en planerings- och kostnadskalkyl.

Låt inte finansieringen bli ett problem

Behöver du ta ett lån för att glasa in balkongen? Inga problem, vi har ett samarbete med Wasa Kredit som hjälper dig att förverkliga din inglasningsidé. Om du uppfyller ett antal grundkrav kan du låna mellan 10 000 och 250 000 kronor, utan säkerhet.

Glasklart hela vägen

Steg för steg, så fungerar en inglasning med Karpia.

inglasning uppsala

Du bokar ett gratis hembesök

Vi diskuterar tillsammans olika lösningar och tar sedan fram en offert.

inglasning uppsala

Vi presenterar offert

Vi gör en utförlig offert som du tar ställning till. 

inglasning uppsala

Vi glasar in

Luta dig tillbaka medan vi utför monteringen. 

inglasning uppsala

Du blir nöjd

Klart! Vi har 5 års garanti för både material och montering.

Sätt igång idag

Behöver du hjälp med inglasning?

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

Boka kostnadsfritt hembesök

Vi återkommer så fort vi kan.

Obligatoriskt