Inglasning av balkong i Norrtälje

Vi glasar in din vardag

Karpia är mångåriga experter på alla former av inglasning i Norrtälje- och Uppsalaområdet. Glasklara monteringar, varje gång. Läs mer längre ner.

Balkonginglasning i Norrtälje

Över ett decennium av glas

När man beställer en inglasning vill man att det kommer en montör som vet vad den sysslar med. Det gör vi. I mer än 14 år har vi utfört inglasningar i Norrtälje för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag. Vi finns lokalt på plats!

Din trygghet är viktigast. Vi ger dig alltid 5 års garanti på både arbetet och materialet.

Balkong, terrass eller uterum – oavsett vilken inglasning du vill ha så ska den bli exakt som du tänkt dig. Vår process är därför noggrann och bygger på kommunikation. Inledningsvis åker vi hem till dig och studerar vilka förutsättningar som råder, tar mått och diskuterar vilka möjligheter som finns tillsammans med dig. Kort därefter presenterar vi ett komplett plan för projektet tillsammans med ett förslag på lösning, kostnad och tidsplan.

Företräder du ett företag eller en bostadsrättsförening? Vi kan självfallet ta fram ett kostnadseffektivt inglasningsförslag för hela fastigheten. Vid behov hjälper vi dig sedan att presentera förslaget för styrelse och andra medlemmar.

Inglasning i Norrtälje - En trygg upplevelse med Karpia

Lämna det svåra till oss

Ett sätt för oss att garantera ett prickfritt resultat är att vi sköter alla faser av inglasningsprocessen själva. På så vis kan du vara säker på att du får den bästa kvaliteten som finns på marknaden. Karpia finns vid din sida från planeringsstadiet, ansökan om bygglov, finansiering och slutligen leverans och montering. En vattentät metodik som gör att vi med högt huvud kan utlova en fem års garanti till dig som kund. Garantin innefattar både vårt utförda arbete och materialet.

Vänta inte med ditt inglasningsprojekt, kontakta oss redan idag så bokar vi ett kostnadsfritt möte!

Kreativitet, design & funktion

Vårt signum är kreativa lösningar som lyckas kombinera överlägsen design med svårslagen funktionalitet. Vi ger skräddarsydda förslag på olika modeller och system.

Effektivitet & professionalism

Vi arbetar effektivt och driver processen på ett proffsigt sätt. Detta för att du ska känna dig trygg med våra produkter och service.

Kvalité & garanti

Allt vi erbjuder är resultatet av långvarig innovation och produktutveckling. Du har alltid fem års garanti på material och montering!

Smart finansiering

Behöver du ta ett lån? Vår samarbetspartner Wasa Kredit hjälper dig med finansieringen.

Vanliga frågor om inglasning

Här har vi samlat ett antal vanliga frågor som vi ofta får av beställare av inglasning i Norrtälje och Uppsala.

Behöver jag ansöka om bygglov?

Ja, ett godkänt bygglov behövs för att glasa in balkongen eller altanen. På Karpia hjälper vi dig med hela ansökningsprocessen.

Vilka regler gäller vid inglasning av balkong?

Om du vill glasa in balkongen eller altanen och du äger en bostadsrätt eller villa/radhus, behöver du ett aktivt bygglov. Bor du i en bostadsrätt behöver du dessutom ett godkännande från din förening.

Bor du i en hyresrätt är det i stället din hyresvärd som behöver ansöka om bygglov, samt godkänna inglasningen. På Karpia hjälper vi både privatpersoner, bostadsrättsföreningar samt byggföretag med bygglovsansökan.

Kan jag nyttja ROT-avdrag?

Vid inglasning av balkonger i flerbostadshus anses balkongen tillhöra fasaden och fasaden anses tillhöra fastighetsägaren/bostadsrättsföreningen. Därför kan du inte använda ROT. Vid inglasning av balkonger eller uteplatser på ägarlägenheter, villor och friköpta radhus äger man sin egen fasad och då kan man använda ROT. Det är då viktigt att du meddelar detta till säljaren innan din inglasning beställs.

Har jag någon garanti när jag glasar in med Karpia?

Vi ger dig alltid 5 års garanti på både arbetet och materialet.

Jobba på Karpia

Är du vår nästa montör eller säljare?

Glasklart hela vägen

Steg för steg, så fungerar Karpia inglasning.

inglasning uppsala

Du bokar ett gratis hembesök

Vi diskuterar tillsammans olika lösningar och tar sedan fram en offert.

inglasning uppsala

Vi presenterar offert

Vi gör en utförlig offert som du tar ställning till.

inglasning uppsala

Vi glasar in

Luta dig tillbaka medan vi utför monteringen. 

inglasning uppsala

Du blir nöjd

Klart! Vi har 5 års garanti för både material och montering.

års garanti

Säkerhetsglas

CE-märkta produkter

Anpassa design

3 000+

Inglasningar

10+

Års erfarenhet

1978

Beprövade sedan

96%

Kundnöjdhet

Funderar du på inglasning? - Vi finns tillgängliga lokalt i Norrtälje!

Vi på Karpia Inglasning har arbetat med inglasning av balkonger och andra uterum i Norrtälje i över 14 år. Vi har byggt upp en stark lokal närvaro och ett gott rykte genom att leverera högkvalitativa lösningar och god kundservice till våra kunder i området. Vår långa erfarenhet och lokala kännedom gör oss till det självklara valet för alla inglasningsprojekt i Norrtälje och dess omgivningar. Utöver vårt lager och kontor i Uppsala finns vårt team oftast på plats i Norrtälje minst två dagar i veckan för att erbjuda personlig service och support till dig som kund.

Inglasning av balkong - Pris

Om du bor i Norrtälje och önskar en prisuppgift för en balkonginglasning, kommer vi mer än gärna ut till er helt kostnadsfritt, mäter upp och lämnar pris. Priset på en inglasning beror på flera olika faktorer, såsom storleken på balkongen, vilken typ av befintligt räcke som finns installerat, samt vilka specifika önskemål ni har när det gäller materialval och tillvalsfunktioner. Utifrån våra erfarenheter och expertis kan vi skräddarsy en inglasningslösning som passar perfekt för just er balkong och era behov. Vi strävar alltid efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa på kvaliteten, och vårt mål är att göra balkonginglasningen till en smidig och kostnadseffektiv process för er.

Betalning av er inglasning

Med oss på Karpia behöver ni inte förskottsbetala för ert inglasningsprojekt. Efter att er balkong är färdiginglasad erbjuder vi flexibla betalningsalternativ som passar era behov och preferenser. Ni har möjlighet att välja mellan två olika sätt att betala, faktura eller räntefri delbetalning, vilket ger er frihet och trygghet i er ekonomiska planering.

10 dagars faktura

Väljer ni faktura, skickar vi helt enkelt ut en tiodagarsfaktura till er efter att er inglasning monterats. På så sätt får ni tid att noggrant granska arbetet och säkerställa att ni är helt nöjda med resultatet innan betalning.

Räntefri delbetalning

Väljer ni räntefri delbetalning kan ni dela upp er betalning i mindre summor. Om ni önskar att först betala in en större summa vid start eller att lösa in ett större belopp och avsluta finansieringen i förväg är detta också helt okej. Läs mer om vårt samarbete med Wasa Kredit här!

Olika typer av balkonginglasningar

När det kommer till inglasning av balkong så finns det några olika alternativ ni kan välja mellan. Här nedan kan ni läsa mer om respektive system och vad som eventuellt skulle vara aktuellt för er. Alla inglasningar som vi på Karpia installerar är öppningsbara så att ni kan stänga ute regn och vind vid sämre väder samtidigt som ni har möjlighet att öppna upp samtliga glaspartier vid varmare eller bättre väder.

Delad inglasning - med existerande glasräcke

Detta är ett alternativ som du kan välja om du idag har ett existerande glasräcke på din balkong. Detta alternativ är ofta betydligt mer priseffektivt för dig som kund då vi endast behöver bygga din inglasning från räcket upp till nästa balkong och inte hela vägen från golv till tak. De glassektioner som finns mellan räcke och ovanliggande balkong är fullt öppningsbara och kan skjutas åt sidan. Om du har ett existerande glasräcke idag är detta en perfekt inglasningslösning för dig!

Delad inglasning - utan existerande glasräcke

Om du har en balkong utan glasräcke, en med exempelvis traditionella metallspröjs, kan du välja en delad inglasning. Här börjar vi med att glasa in från golv till räcke. Dessa glassektioner är öppningsbara så att ni kan putsa glasen vid behov. Från räcket upp till balkongen ovan installerar vi nästa rad av glaspartier. Dessa glas kan öppnas upp och skjutas åt sidan. Med en delad inglasning får ni fördelen att de översta öppningsbara glaspartierna kan öppnas även om ni har möbler direkt intill inglasningen.

Fullhöjdsinglasning

En fullhöjdsinglasning är helt enkelt precis vad det låter som, en inglasning där glaspartierna sträcker sig hela vägen från golv till tak i ett stycke. Fördelarna med en fullhöjdsinglasning är främst att den är estetiskt tilltalade. De öppningsbara glassektionerna i fullhöjdsinglasningar väger dock mer än i de andra alternativen och man måste här tänka på att ej placera möbler i direkt anslutning till inglasningen om man önskar ha möjlighet att öppna upp glassektionerna då man får ett utstickande parti vid golvet.

Tillval till din inglasning

Vi på Karpia erbjuder er inte bara en traditionell inglasning utan ni kan som kund även lägga till egna tillval så att er balkong blir precis så som ni önskar. Vi förstår att varje balkong är unik och att olika kunder har olika behov och preferenser när det gäller deras inglasningsprojekt.

Gardiner

Vårt absolut mest populära tillval till våra balkonginglasningar är gardiner. Här erbjuder vi två olika alternativ:

Plisségardiner till inglasning

Plissegardinerna fästs i respektive glasparti på er balkonginglasning. Här kan ni själva välja att lägga till plisségardiner till alla glaspartier eller ett begränsat antal (exempelvis endast den översta raden vid delad inglasning). Plisségardinerna skyddar mot både värme med sin reflekterande yta och ger er ett insynsskydd.

Gardinskena till inglasning

Ett annat alternativ är gardinskena. Denna gardinskena fäster vi i balkongen ovan eller i inglasningsprofilen beroende på balkongens konstruktion. Gardinskenan har egna öglor där ni har möjlighet att själva hänga på egna gardiner. Gardinskenan i kombination med hängande gardin ger er ett utmärkt insynsskydd och skugga på er balkong. Dock är detta alternativ inte lika effektivt för att få bort värme som plisségardinen.

Golv till inglasning

Om ni idag inte har installerat ett golv på er balkong kan vi hjälpa er med detta. Med ett golv får ni en trevligare balkongmiljö genom att få bort kylan från balkongens betongplatta. Ett välvalt golv kan förvandla balkongen till en mer inbjudande och användbar plats, där ni kan njuta av utomhuslivet utan att behöva oroa er för kyla eller ojämnheter i underlaget.

Vadderad matta

Vi erbjuder en vadderad matta som erbjuder ett mjukt underlag för era fötter när ni spenderar tid på er inglasade balkong. Den vadderade mattan ger en känsla av komfort och gör det bekvämare att vistas på balkongen.

Trägolv

Önskar ni istället ett trägolv till er balkong så kan vi hjälpa er att installera detta. Ett trägolv ger en varm och naturlig känsla till er balkong och skapar en inbjudande atmosfär där ni kan koppla av och njuta av ert uterum. Med vårt kunnande och erfarenhet inom trägolv kan ni vara säkra på att er balkong får en stilren och hållbar uppgradering som kommer att glädja er under många år framöver.

Värmare

Infravärmare till inglasning

För att maximera komforten och njutningen av er inglasade balkong erbjuder vi även infravärmare som en perfekt komplettering. Med våra infravärmare kan ni förlänga säsongen för balkonglivet genom att skapa en behaglig värme även under kyligare dagar eller kvällar. Den infraröda värmen sprider sig jämnt och effektivt över balkongområdet, vilket gör det möjligt att njuta av utomhusvistelsen även när temperaturen sjunker.

Sätt igång idag

Behöver du hjälp med inglasning?

Boka ett kostnadsfritt hembesök!

Boka kostnadsfritt hembesök

Vi återkommer så fort vi kan.

Obligatoriskt